Varg Veum – Bergens mest berømte privatetterforsker
Blant alle personene vi presenterer på våre vandringer er det kun én person som har fått sin egen byvandring – ingen ringere enn Gunnar Staalesens Varg Veum.
Turen begynner på Skansen, i nærheten av der Veum bor, så følger vi privatetterforskeren på hans vandring i retning av kontoret på Strandkaien. Vi må selvfølgelig bortom Politikammeret, Folkeregisteret, Børs café og kontoret – sentrale steder i bøkene.

Varg Veum-vandring kan også bestilles for egne grupper når som helst. Varighet 1-2 timer.
Fakta om Varg Veum
Varg Veum: Født i Bergen 15. oktober 1942 og oppvokst på Nordnes, men bor nå rett nedenfor Skansen brannstasjon. Faren var trikkekonduktør, moren husmor. Gift og skilt fra Beate Larsen. Har en sønn, Thomas, født i 1971. Veum er "særbo" med Karin Bjørge, hans venninne på Folkeregisteret. Han er utdannet sosionom og tidligere ansatt i Barnevernet i Bergen. Siden 1975 har han jobbet som privatetterforsker med forsvunnede mennesker og forsikringssaker som spesialfelt. Han tar ikke ekteskapssaker av respekt for privatlivets fred.
Gunnar Staalesen
Gunnar Staalesen: Født i Bergen 19 oktober 1947. Debuterte i 1969 med romanen "Uskyldstid" og har siden utgitt en lang rekke bøker. Mest kjent er bøkene om Varg Veum samt "Hundreårstriologien" som kom i årene 1997–2000. Den foreløpig siste boken om Varg Veum heter "Der hvor roser aldri dør" fra 2012. Den første spillefilmen basert på "Bitre blomster" (1991) hadde premiere i september 2007. Senere er det kommet en rekke filmer som er vist både på kino og TV. Filmene er også tilgjengelig på DVD. Staalesen har blant annet mottatt Rivertonprisen to ganger.
 
 
   
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
BergenByExpert Teatergaten 19 N-5010 Bergen Tlfl 55 70 60 88. Faks 55 70 60 89. E-post: info@bergenbyexpert.no
© BergenByExpert 2008