SIGHTSEEING
  Vi tilbyr et variert utvalg av sightseeinger og utflukter i og omkring Bergen. Attraksjoner kan legges inn i turen etter ønske, og våre guider tar seg også av omvisningene der. Vi tilpasser program, varighet og transport til ethvert behov både for grupper og individuelle.
 
 
Bergen panorama – 2 timer
  Turen gir et godt overblikk over byens historie og struktur. Kjente steder som Bryggen, Fisketorget, Grieghallen, Festningsområdet og et av de fantastiske utsiktspunktene er noen av høydepunktene.
Varighet 2 timer
Bergen og Edvard Grieg – 3 timer
Hovedfokus på denne turen er Edvard Grieg og hans liv. Vi besøker Troldhaugen, Griegs hjem, og får omvisning i villaen og hagen. I tillegg får du høre om byens historie og se mange av Bergens severdigheter som Bryggen, Fisketorget, Grieghallen, Festningsområdet og et av de flotte utsiktspunktene.
 
Bergen og hanseatene – 3 timer [topp]
Vi starter med et besøk i Mariakirken; den eldste bygningen i Bergen som fortsatt er i bruk, og en av de flotteste romanske kirker i landet. Kirken ble bygget for over 850 år siden, og tjente i sin tid som kirke for hanseatene. Kirken har et usedvanlig rikt interiør med alterskap og prekestol (forbehold om åpningstider). Etter besøket i kirken går vi inn i de trange husrekkene på Bryggen, det eneste Tyske Kontor som er bevart slik det var for 250 år siden. Her forteller vi om handel og vandel og livet slik det artet seg på Bryggen.
 
Kunstbyen Bergen – 4 timer [topp]
  Bergen er rik på kunst, og på denne turen besøker vi store og små kunstgallerier. Vi får oppleve norske og internasjonale kunstskatter. Lunsj inntas i byens kunstgate. Etter lunsj går turen innom flere lokale kunstnere og gallerier, bl a på Verftet der det også arbeides med glasskunst. Varighet 4 timer.
Tur til Ole Bulls Lysøen – 4 timer [topp]
  Lysøen er en perle som må oppleves! Turen starter med en runde i sentrum der vi bl a passerer Bryggen og Fisketorget.
Turen fra byen går gjennom flott vestlandsnatur til Buena kai der det går båt til Lysøen. I villaen, som er som et lite slott, blir det omvisning, og du får høre om det spennende livet til fiolinisten Ole Bull. Det blir anledning til å spasere rundt på den vakre øyen.
   
Tur til Hardangerfjorden – 8 timer [topp]
    Etter en introduksjon til Bergen går turen sørover til en kort fergetur over Bjørnefjorden før vi fortsetter til Vestlandets perle: Hardanger og Hardangerfjorden, omringet av høye fjell, typiske vestlandsgårder og bugnende frukthager. I klarvær kan man se deler av isbreen Folgefonna. Etter lunsj stopper vi ved Steinsdalfossen, som man kan gå bak uten å bli våt! Turen fortsetter opp det steile og trange Tokagjelet til Kvamskogen, Vestlandets største hytteby, før turen tar oss gjennom svært kupert landskap tilbake til Bergen. Mange muligheter for stopp etter ønske.
     
   
     
       
 
 
 
 
 
 
   
BergenByExpert Teatergaten 19 N-5010 Bergen Tlfl 55 70 60 88. E-post: info@bergenbyexpert.no
© BergenByExpert 2008
 
Program